sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Mahtava kanalasagne

Juhannusrientojen jälkeen teki mieli jotain kunnon kotiruokaa. Koska herra ei kokkaa enkä minä ollut tänään sillä tuulella että jaksaisin tehdä useampia ruokia, päätin kokeilla lasagnea broilerista tehtynä. Tätä samaa ohjetta voi halutessaan käyttää myös jauhelihaan (lisää kanan sijaan 400 grammaa) tai soijarouhetta (aloita keittämällä 4 dl vettä ja 2 dl soijarouhetta).

Tarvitset:

punainen kastike:

400g maustamattomia broilerin suikaleita
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
0,5 tl paprikajauhetta
2 rkl makeaa chilikastiketta
(1 tl suolaa)
1 prk (500g) chilillä maustettua tomaattimurskaa
1 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tlk tomaattipyreetä (50 g)

juustokastike:

4 rkl oliiviöljyä
0,5 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
suolaa
mustapippuria
2 dl juustoraastetta

lisäksi:

lasagnelevyjä
juustoraastetta

Ota broilerit noin puoli tuntia aiemmin huoneenlämpöön. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli ja raasta porkkanat.
Ruskista broileri ja sipuli tilkassa öljyä syvässä paistokasarissa. Mausta paprikalla, makealla chilikastikkeella ja hitusella suolaa. Lisää porkkanat ja valkosipuli, pyöräytä ja lisää tomaattimurska. Ota hieman (noin desi) vettä tomaattimurskapurkkiin ja huuhtele näin loputkin  sisällöstä pannulle. Lisää myös tomaattipyree ja kasvisliemikuutio. Sekoita, jotta maut ja kasvisliemikuutio sekoittuvat, laita levy pienelle teholle ja anna kiehua hiljalleen kannnen alla sen aikaa kun teet juustokastikkeen.

Aloita juustokastike varaamalla kaikki tarpeet valmiiksi, myös maito mitattuna. Sekoita öljy ja vehnäjauhot kuumassa kattilassa, lisää maito ja sekoita niin kauan että seos kiehuu. Kun seos pulpahtelee, lisää hieman suolaa ja mustapippuria sekä sekoita joukkoon juustoraaste. Laita levy pois päältä ja sekoita vielä pari kertaa.

Kokoa lasagne vuokaan niin, että pohjalle tulee lasagnelevyjä, sitten kerros punaista kastiketta, juustokastiketta ja taas levyjä. Jatka samalla tavalla niin kauan kuin täytteitä riittää, itselläni tuli vain kaksi kerrosta laajaan vuokaan. Laita päällimmäiseksi lasagnelevyjä ja niiden päälle vielä juustoa.

Paista 180-200 asteessa noin 40 minuuttia, jolloin juusto on saanut kauniin värin. Jos tuntuu, että pinta ruskistuu liikaa, voi päälle laittaa folion. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...