lauantai 30. lokakuuta 2010

Jauhelihakastike ja spagetti

Toivottu klassikko pääsi perjantai-illan listalle: spagettia ja jauhelihakastiketta. Yksinkertainen ja (kuulemma) hyvänmakuinen ruoka jota jäsen T aika ajoin himoitsee. Meillä tämä on aina tehty tomaattipohjaisena ja olen itse jatkanut samalla linjalla. Samalla tavalla voi valmistaa kastikkeen myös soijarouheesta, itse turvotan silloin soijan kasvisliemessä jotta se saa makua.


Jauhelihakastike (3 annosta)
400 g kevytjauhelihaa (nauta-sika tai nauta)
1 prk (3 dl) tomaattimurkaa, maun mukaan voi käyttää maustettujakin
1 valkosipulin kynsi
1 pieni sipuli
Mausteet maun mukaan, ripaus kaikkia:
mustapippuria
paprikamaustetta
chiliä
oreganoa
basilikaa
(1 rkl tomaattipyrettä tai ketsuppia)


Kaada jauheliha kuumaan kasariin. Lisää pilkottu sipuli ja valkosipuli lihan sekaan. Anna ruskistua ja kääntele hieman. Lisää mausteita, jätä varaa lisätä niitä vielä kypsymisen aikana. Lisää tomaattimurska, sekoita ja anna kiehua hiljalleen kannen alla. Keitä tällä aikaa spagetti tai muu lisäke. Kun spagetti alkaa olla kypsää, tarkasta kastikkeen maku, lisää halutessasi 1 rkl ketsuppia tai tomaattipyreetä korostamaan makua ja lisää tarvittaessa muita mausteita. Ripottele annoksen päälle hieman parmesania tai pastajuustoa.


Keitä 1,5 litraa vettä. Kun vesi kiehuu, lisää suolaa ja nyrkillinen pastaa. Taita pikkuhiljaa pasta kokonaan kattilaan ja keitä ohjeen mukaan. Tarjoa jauhelihakastikkeen lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...