maanantai 18. lokakuuta 2010

Perunarieskaset

Tämän illan kokeiluna olivat perunalepuskat eli pienet perunarieskaset. Käytin Myllyn Parhaan ohrajauhojen kyljestä löytyvää ohjetta. Ihan hyviähän noista tuli, ehkä vähän turhan "tiukkoja" eli tiiviitä. Kokeilen seuraavan kerran korvata osan ohrajauhoista vehnäjauhoilla, josko lopputuloksesta tulisi vähän pehmeämpi. Nämä olivat ainakin meillä idässä hyvinkin suosittuja,  mutta jos täältä Helsingistä löytää jostain niin hintaa on 3 € muutamalta lätyltä. Itse tehdenhän nämä eivät maksa juuri mitään, eikä tekemiseen mene kauan kun ei tarvitse edes kohottaa.


Perunalepuskat (12 kpl)


3 dl perunasosetta
1 tl suolaa
1 muna
3 dl ohrajauhoja


Sekoita kaikki ainekset reippaasti kulhossa. Tee leivinpaperille kekoja ja painele ne jauhotetuin sormin litteiksi leipäsiksi. Pistele leipäset haarukalla. Paista 250-300 asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Lepuskat saavat hieman väriä. Nauti voin kera.


En tiedä johtuuko kaasu-uunista, mutta ainakin itselläni oli aiheen vilkaista lepuskoiden pohjaa paistamisen aikana ja ottaa ennemminkin sen ruskistumisen mukaan leivät pois uunista. Seuraavalla kerralla sitten vehnäjauhoja mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...