sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Pizzat

Meillä on tehty pizzaa aika usein, mutta viimeisen vuoden verran olen etsinyt toimivaa ohjetta pohjaan ja tasapainoa täytteisiin. Meillä tehdään aina kaksi erillistä pizzaa jotta molemmat saavat mieleisensä täytteet. 


Pizzapohjat (2 kpl)
2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
4-5 dl vehnäjauhoja
1 rkl oliiviöljyä


Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi ja lisää siihen osa jauhoista joihin olet sekoittanut kuivahiivan ja suolan. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinasta kiinteä pallo. Lisää oliiviöljy ja vaivaa taikinaa vielä hetki. Jos teet taikinan jo hyvissä ajoin, laita se kelmulla peitettynä jääkaappiin odottamaan. Jos teet pizzan saman tien, anna kohota peitettynä tai mikrossa (ilman tehoja) kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja vaivaa niistä pallot. Kauli taikina kahdeksi ohueksi levyksi.


Itse sipaisen pohjien päälle hieman oliiviöljyä ennen tomaattikastikkeen levittämistä.


Tomaattikastike
tomaattipyrettä
1 tl oreganoa
0,5 tl basilikaa


Sekoita tomaattikastikkeen ainekset ja levitä pizzapohjille.


Broileripizza
300 g maustamattomia broilersuikaleita
paprikamaustetta
ripaus suolaa
ananasta
sipulia
tomaattia
mozzarellaa
juustoraastetta


Levitä osa juustoraasteesta tomaattikastikkeen päälle. Levitä muut haluamasi täytteet ja lopuksi vielä juustoa. Paista 250 asteessa kunnes juusto on sulanut ja pohja saanut hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...