keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Kotitekoiset sipsit

Alkoipa tässä eräänä sunnuntaina tehdä mieli perunalastuja. Hetken asiaa pohdittuani tulin siihen tulokseen, että jos on niinkin epäterveellisiä herkkuja saatava, voisin saman tien nähdä vähän vaivaa herkutteluni eteen. Ei muuta kuin etsimään neuvoja, sillä en ollut aiemmin tehnyt itse sipsejä. Sepä osoittautuikin yllättävän helpoksi ja mukavaksi puuhaksi ja palkitsi syödessä maukkailla ja lisäaineettomilla herkkusipseillä.


Valmistin itse sipsejä kahdelle ja käytin 5 perunaa. Helppo monistaa ohjetta vain lisäämällä perunoita väkimäärän ja mielihalun mukaan :)


Perunoita
Öljyä paistamiseen
Suolaa


Pese perunat huolellisesti. Raasta niistä esim. juustohöylällä pyöreitä lastuja. Huuhtele siivilässä ja aseta kuivumaan talouspaperille. Kuivaa perunat ennen kuin laitat ne kuumaan öljyyn, ettei se räisky.
Kuumenna öljy kasarissa. Kokeile kuumuutta laittamalla kuivattu perunalastu öljyyn. Jos öljy poreilee kunnolla perunan ympärillä ja se saa minuutissa-parissa väriä, öljy on riittävän kuumaa. Lisää perunoita noin 20 lastua kerrallaan ja poimi pois reikäkauhalla kun ne ovat saaneet kauniin värin. Aseta valmiit lastut talouspaperin päälle kuivumaan, itse vielä taputtelin ylimääräistä öljyä pois, ja ripottele suolaa maun mukaan. Valmista!

4 kommenttia:

  1. oi, teenkin noita nyt! kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
  2. Mukava kuulla :) Meillä ei ole kaupan sipsejä syöty sen jälkeen kun ensimmäisen kerran kokeilin tehdä itse.

    VastaaPoista
  3. pitää tänään vielä kokeilla ku mies menee töihin ;)
    mitä perunaa käytit?

    VastaaPoista
  4. Jos en ihan väärin muista niin aina kun olen tehnyt niin ihan yleisperunaa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...