Kanapasta arrabiata, neljälle
500 g maustamatonta broilerin filettä kuutioituna
ripaus paprikamaustetta
1 punasipuli silputtuna
1/2 keltasipulia silputtuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 punainen paprika suikaleina
3 rkl (Pirkka) arrabiata-pestoa
paistamiseen öljyä
2 litraa vettä
1 tl suolaa
6 dl vehnänalkio pastaa
Tarjoiluun basilikaa ja parmesania.
Laita pastavesi kiehumaan. Kun vesi alkaa lähestyä kiehumispistettä laita pannu kuumenemaan kastiketta varten. Kun vesi kiehuu, lisää suola ja pasta ja anna kiehua ilman kantta.
Pilko broilerifileet reilun kokoisiksi kuutioiksi (n. 1x1 cm). Kuumenna öljy kasarissa ja lisää silputut puna- ja keltasipuli. Kääntele pannulla pari minuuttia ja lisää kanapalat ja mausta paprikajauheella. Ruskista broilereita muutama minuutti ja lisää joukkoon suikaloitu paprika ja hienonnettu valkosipuli. Kääntele pannulla ja sekoita mukaan arrabiata. Sekoita hyvin ja käännä levyn tehoa pienemmälle. Anna hautua kannen alla kun pasta kiehuu.
Älä keitä pastaa aivan kypsäksi, vaan kaada vesi pois kun pastassa on vielä kunnolla purtavaa. Kaada valutettu pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita kunnolla jotta kastikkeen maku imeytyy pastaan. Tarjoa tuoreen basilikan ja parmesanin kanssa.
http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/81868-broileri-arrabbiatapasta
VastaaPoista