lauantai 10. syyskuuta 2011

Lohiohratto

Ihastuin kerrasta ohrasuurimoihin. Ensimmäisellä kerralla tein ohrasta lisuketta, ja tällä kertaa oli vuorossa ohratto. Ohratto vaatii huomattavasti vähemmän huomiota kuin riisistä tehty serkkunsa, ja antaa mahdollisuuden valmistella muut ruuan osat ohran kypsyessä. Prisma ilahdutti huokealla mutta suurissa pakkauksissa olleella lohella, joten tänä viikonloppuna sitä syödään meillä molempina päivinä. Tässä lauantain ohje:


Lohiohratto, 3:lle


1 sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl öljyä
2,5 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria
0,5-1 dl parmesania


300 g lohta
suolaa
sitruunapippuria


Silppua sipuli ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia ja valkosipulia pari minuuttia. Lisää rikotut ohrasuurimot, vesi ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua 20 minuuttia välillä sekoittaen. Ohran kiehuessa pilko lohi kuutioiksi ja mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Kun ohra alkaa olla kypsää ja vesi imeytynyt, paista lohikuutiot pannulla kypsäksi. Lisää ohran joukkoon parmesan, mustapippuri, tarvittaessa suolaa ja lohi ja sekoita. Tarkasta maku ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...