torstai 1. syyskuuta 2011

Ruisvegeburgerit, coleslaw ja ranskalaiset


Kaksi viikkoa on mennyt, ja paluu normaaliin ruokaan oli edessä tänään. Ja kyllä se maistuikin hyvältä! Tein jo eilen valmiiksi coleslawn hieman kevennettynä versiona. Perunat tein kevyesti öljyttynä ja maustettuna uunissa. Uunissahan ranskalaisista ei tule kovinkaan rapeita, mutta uppopaisto ei näin dietin jälkeen oikein houkutellut. Seuraavalla kerralla burgerin täytteeksi laitetut soijapihvitkin ovat omatekoisia, nyt käytin Hälsans Kökin hyviä burgerpihvejä. Jopa T söi omansa hyvällä ruokahalulla!

Coleslaw, 6 annosta

400 g kaalia
2 porkkanaa
100 g kevyttä creme fraichea
5 rkl majoneesia
2 rkl punaviinietikkaa
2,5 tl sokeria
1 tl suolaa

Silppua kaali ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Sekoita kaali ja porkkanaraaste ja sekoita joukkoon loput aineet. Anna maustua jääkaapissa.

Rankalaiset perunat, kahdelle

5 perunaa
1 rkl öljyä
suolaa
paprikamaustetta
chiliä

Leikkaa perunat tikuiksi. Laita ne kulhoon ja sekoita mukaan öljy ja makusi mukaan mausteita. Sekoita käsin ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa noin puoli tuntia, riippuen ranskalaisten paksuudesta.

Arki-illan ruisvegeburger, kaksi burgeria

4 viipaletta ruisleipää
2 soijapihviä
salaattia
kurkkua 
tomaattia
siivu juustoa
ketsuppia
salaattikastiketta

Paista pihvit pannulla ja paahda leivät kevyesti. Kasaa hampurilaiset ja nauti coleslawn ja rankalaisten kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...