Kaksi viikkoa on mennyt, ja paluu normaaliin ruokaan oli edessä tänään. Ja kyllä se maistuikin hyvältä! Tein jo eilen valmiiksi coleslawn hieman kevennettynä versiona. Perunat tein kevyesti öljyttynä ja maustettuna uunissa. Uunissahan ranskalaisista ei tule kovinkaan rapeita, mutta uppopaisto ei näin dietin jälkeen oikein houkutellut. Seuraavalla kerralla burgerin täytteeksi laitetut soijapihvitkin ovat omatekoisia, nyt käytin Hälsans Kökin hyviä burgerpihvejä. Jopa T söi omansa hyvällä ruokahalulla!
Coleslaw, 6 annosta
400
g kaalia
2 porkkanaa
100
g kevyttä creme fraichea
5
rkl majoneesia
2
rkl punaviinietikkaa
2,5
tl sokeria
1
tl suolaa
Silppua
kaali ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Sekoita kaali ja
porkkanaraaste ja sekoita joukkoon loput aineet. Anna maustua
jääkaapissa.
Rankalaiset
perunat, kahdelle
5
perunaa
1
rkl öljyä
suolaa
paprikamaustetta
chiliä
Leikkaa
perunat tikuiksi. Laita ne kulhoon ja sekoita mukaan öljy ja makusi
mukaan mausteita. Sekoita käsin ja levitä uunipellille
leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa noin puoli tuntia,
riippuen ranskalaisten paksuudesta.
Arki-illan
ruisvegeburger, kaksi burgeria
4
viipaletta ruisleipää
2
soijapihviä
salaattia
kurkkua
tomaattia
siivu
juustoa
ketsuppia
salaattikastiketta
Paista
pihvit pannulla ja paahda leivät kevyesti. Kasaa hampurilaiset ja
nauti coleslawn ja rankalaisten kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti