maanantai 12. syyskuuta 2011

Katkarapu-kasvispiiras

Eilisistä uunikasviksista jäi sen verran käyttämättömiä vihanneksia että niistä piti keksiä jotain ruokaa. Samalla piti tietysti ratkaista myös huomiset eväät töihin. Ratkaisu oli aika helppo: piiras. Piiraaseen voi vähän jääkaapin sisällön mukaan laittaa melkein mitä vaan. Nyt oli tavoitteena ruokaisa mutta aika kevyt piiras, johon tuli tietenkin parmesania.

Isäni toi Sisiliasta tuliaisena 1,25 kg parmesania, joten sille on nyt sitten keksitty käyttöä. Hyvältä näyttää kyllä sen suhteen, että joulukuun loppuun mennessa päiväyksen umpeutuessa tuo koko komeus on syöty. Tämä bloggaus pääsee myös historiankirjoihin ehkä maailman rumimman kuvan ansiosta. Kamera kiukuttelee, illalla on pimeää eikä iPhonessa ole salamaa, joten minkäs teet.


Uusi pohja kokeiltu:


1 dl vehnäjauhoja
2 dl sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
suolaa
0,5 dl öljyä
0,75 dl maitoa


Täytteet: 


1/2 iso sipuli
1 pieni punasipuli
1/2 kesäkurpitsaa
paprikaa kuutioituna
tomaatti
katkarapuja
suolaa
mustapippuria
tilliä
öljyä paistamiseen


2 munaa
2,5 dl kermaa (aura)
0,5 dl juustoraastetta
2 rkl raejuustoa
2 rkl parmesania


Pllko täytteen kasvikset. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele piirasvuuan pohjalle ja reunoille. Paista uunin alatasossa 10 minuuttia. Pohjan esipaistuessa lämmitä hieman öljyä pannussa ja pyörittele kasviksia pannulla muutama minuutti kunnes sipuli hieman pehmenee. Käännä lämpö pois ja lisää jäiset katkaravut kasvisten joukkoon. Mausta ripauksella suolaa (huomioi suolan määrä jos käytät maustettua kermaa), mustapippuria ja tilliä. Sekoita kulhossa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon kerma ja juustoraasteet. Ota pohja uunista ja kaada kasvikset ja ravut pannusta pohjalle. Tasoita ja kaada sen jälkeen kermaseos piirakan päälle. Tarkasta, että se leviää tasaisesti ja paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes se alkaa näyttää kypsältä. 
Pohjasta tuli mukavan rapsakka, ja jää kyllä ehdottomasti käyttöön. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...