sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Chilikana

Pastanjauhajat olivat tehneet kiinalaista chilikanaa, ja ohje näytti niin mainiolta, että olihan sitä kokeiltava. Olen yrittänyt ennenkin enemmän tai vähemmän onnistuneesti tehdä kiinalaista, mutta aina siitä tuntuu puuttuvan se jokin. Tämä oli kuitenkin todella hyvä ohje josta tuli todella maukas kastike.


Chilikana
2-3 kanan rintafilettä
0,5-0,75 dl kiinalaista soijakastiketta
vehnäjauhoja

1,5 dl öljyä

12 kuivattua kokonaista chiliä/reilu 1 rkl chilirouhetta
2 sipulia silputtuna
reilusti (n. 2 rkl) tuoretta inkivääriä hienoksi silputtuna
4 valkosipulin kynttä murskattuna
(1 vihreä tuorechili pilkottuna)

2 rkl vettä
(2 rkl Shaoxing riisiviiniä / kuivaa sherryä)
1 rkl hoi sin kastiketta
2 rkl tummaa soijakastiketta
1 tl sokeria
2 tl maissitärkkelystä

Leikkele kananrinnat sopiviksi suupaloiksi, laita kulhoon ja peitä soijalla. Laita kulho noin tunniksi jääkaappiin.
Pyörittele kananpalat jauhoissa. Lämmitä öljy wokissa tai kasarissa. Kun öljy on kuumaa, paista kananpalat pienissä erissä kunnes ne ovat kauniin värisiä ja pinnaltaan rapeita. Laita paistetut kananpalat syrjään odottamaan.
Alenna lämpöä keskilämmölle ja heitä wokkiin kuivatut chilit ja paista kunnes ne ovat tummanruskeita. Lisää sipulit ja paista kunnes ne ovat ruskeita ja karamellisoituneita. Lisää inkivääri ja valkosipuli joukkoon ja paista vielä hetki. Jos käytät, lisää vihreät chilit ja anna niiden lämmetä hetki.
Sekoita keskenään vesi, viini, sokeri, hoi sin -kastike, soija ja maissitärkkelys ja kaada sekoitus wokkiin. Nosta wokki pois lämmöltä ja sekoita kunnes kastike saostuu. Sekoita kananpalat kastikeseokseen.
Tarjoile riisin kera.



Paistoin  kanat (3 filettä) neljässä erässä jotta öljy ei pääse jäähtymään liikaa.
Minulla oli kotona chilirouhetta, joka on odottanut sopivaa käyttökohdetta. Päätin kokeilla sitä tähän, tosin olematta varma paljonko sitä pitäisi laittaa. Heitin sitä pannulle reilun ruokalusikallisen ja lisäksi yhden tuoreen punaisen chilin. Hieman enemmänkin olisi voinut laittaa, mutta nyt chili ei peitä kastikkeen hyvää makua, ja potkua on kyllä ihan sopivasti. Sotkin kastikeaineet maissijauhoa lukuunottamatta jo valmiiksi, jotta se oli nopea sekoittaa joukkoon lopuksi. Itselläni ei ollut riisiviiniä eikä sherryä, mutta lisäsin kastikkeeseen noin teelusikallisen punaviinietikkaa. Tuli kyllä niin hyvää, että jää varmasti pysyvästi listalle meidän taloudessa. Vielä kun nuo erilaiset kastikkeet ja soijat on nyt hankittu niin seuraavalla kerralla pääsee jo vähemmin hankinnoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...