sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Lohipiirakka

Julie & Julia -elokuva muistutteli minua oman blogini olemassaolosta. Päätin siis ryhdistäytyä ja alkaa taas kirjaamaan aikaansaannoksiani tänne.


Tänään vuorossa on lohipiirakka uudella pohjalla. Pohja on todella helppo ja täytteitä voi vaihdella mielensä ja kaappien sisällön mukaan.


Piirakkapohja


1 dl kaurahiutaleita tai leseitä
2 dl ruis- ja grahamjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl öljyä
1,5 dl kermaviiliä


Sekoita ensin kuivat aineet ja sitten sekaan öljy ja kermaviili. Sekoita tasaiseksi. Jos taikina odottaa täytteiden valmistumista, laita se jääkaappiin. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24-26 cm) ja painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.


Täytteet


 250 g lohifilettä
1/2 punaista paprikaa
1 punasipuli
1 keltasipuli
kirsikkatomaatteja
pakastepinaattia
suolaa
valkopippuria
sitruunapippuria
tilliä


1 prk ruokakermaa (2 dl)
2 munaa
1 dl juustoraastetta
suolaa
valkopippuria
mustapippuria


Leikkaa lohifilee siivuiksi ja mausta suolalla, tillillä ja sitruunapippurilla. Pese/kuori ja pilko muut täytteet makusi mukaan paloiksi. Piiraan leikkaamista helpottaa, mitä pienempiä palat ovat.


Lisää pannulle tilkka oljyä ja kuullota sipulit. Lisää lohi, paprikat ja pinaatti ja kypsennä hetki pannulla. Lisää tomaatit ja laita levy pois päältä. Sekoita kulhossa kerma ja munat sekä juustoraaste. Mausta suolalla ja pippureilla.


Kaada ensin lohi-kasvistäyte pohjalle ja levitä tasaisesti. Kaada sitten kerma-munaseos tasaisesti täytteiden päälle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia tai kun täyte on saanut kauniin värin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...