sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Sunnuntain vuohenjuusto-kanasalaatti

Leivonnantäyteisen lauantain jälkeen teki mieleni jotain vähän kevyempää ja kauppareissun aikana idea sitten jalostui vuohenjuusto-kanasalaattiin. Eli ei sitten niin kevyttä, mutta taatusti hyvää. Lisäksi vielä kaapista jo löytyneitä pinjansiemeniä ja valkosipulisia paahdettuja patonkisiivuja ja voìla, sunnuntain ruoka on valmis.


Vuohenjuusto-kanasalaatti (kahdelle)
2 broilerinfileetä
suolaa
oliiviöljyä
yrttejä
2 valkosipulin kynttä
0,5 dl pinjansiemeniä
100-200 g vuohenjuustoa
salaattia (esim. rucola ja romaine)
1 tomaatti
viinirypäleitä
10 cm pala kurkkua


Mausta broilerinfileet suolalla, yrteillä ja pilkotulla valkosipulilla. Lisää oliiviöljyä ja anna marinoitua huoneenlämmössä esim. suljetussa pakastepussissa. Broilerin marinoituessa paahda pinjansiemenet kuivassa teflonpannussa koko ajan sekoittaen. Kun ne alkavat saada kullanruskeaa väriä, kaada pois pannulta jäähtymään. Itse lisäsin vielä hipun suolaa sekaan.


Jos haluat tehdä paahdettuja valkosipulileipiä, tee ne nyt.


Huuhdo ja revi rucola ja valitsemasi muu salaatti pohjaksi. Pilko mukaan tomaatti, kurkku sekä halkaistut viinirypäleet. Pilko broilerinfileet poikittain noin neljään osaan, jotta ne kypsyvät nopeammin. Paista fileitä pannulla. Kun broileri alkaa olla kysää, lisää pannille myös vuohenjuustoviipaleet. Paista noin minuutti molemmin puolin niin että juusto sulaa. Nosta juusto ja kypsät broilerit salaattipedille, ripottele mukaan siemenet ja salaatti on valmis. Kastikkeena käytin itse tummaa balsamicokastiketta.


Paahdetut valkosipulileivät (6 viipaletta)
patonki tai vehnäsämpylä
oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi


Ota patonki tai esimerkiksi kauppojen paistopisteistä löytyvä pitkulainen vehnäsämpylä. Leikkaa siitä noin 0,5 cm paksuisia viipaleita. Laita viipaleet lautaselle, valuta päälle oliiviölyä ja sen jälkeen hankaa leipien pintaan hellävaraisesti viipaloituja valkosipulin kynnenpalasia. Paahda pannulla niin, että leivät alkavat saada väriä ja niistä tulee rapeita. Tarjoa salaatin kanssa.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...