lauantai 16. lokakuuta 2010

Suklaiset sydämet

Suklaa-pähkinäsydämet

Olen löytänyt tämän ohjeen muistaakseni jostakin vanhasta Maku-lehdestä. Ohje on helppo ja leivoksista tulee todella pehmeitä ja maukkaita. Aika tuhtejahan nämä ovat, mutta välillä saa ollakin :) Aion kokeilla näiden pakastamista tästä erästä, joten myöhemmin osaan kertoa millaisia ne ovat pakkasesta sulatettuina.

Ohjeesta tulee kakku, jonka voi syödä sellaisenaan tai ottaa piparkakkumuotilla sydämiä tai muita kuvioita.

150 g margariinia tai voita
1,5 dl hedelmäsokeria tai 1,75 dl sokeria
3 munaa
1,25 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl rouhittuja saksan- tai pekaanipähkinöitä
(suklaahippuja tai rouhetta)

Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen vatkaten.
Siivilöi toisiinsa sekoitetut vehnäjauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe taikinaan.
Lisää 1 dl pähkinöitä.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (15 x 25 cm), kypsennä 175 asteessa uunin keskitasossa 10 minuuttia, jonka jälkeen avaa uuni varovasti ja ripottele kakun pinnalle loput pähkinärouheesta. Paista vielä toiset 10 minuuttia. (Ota jäähtyneestä kakusta piparkakkumuotilla sydämiä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...