torstai 7. huhtikuuta 2011

Pannukakku ja mikrohillo

Siivouspäivän eväät tänään: hernekeittoa (purkista kun en ehtinyt eilen hankkia tarpeita oikeaa varten...) ja pannukakkua. Myös hillovarasto oli tyhjentynyt, joten tekaisin nopeasti mansikoista mikrohillon. Hyvää tuli.

Pannukakku (pellillinen)
8 dl maitoa
3-4 munaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja

Sekoita munien rakenne rikki, lisää maito, suola ja sokeri. Sekoita mukaan vehnäjauhot. Itse lisäsin vielä aamulta jääneen puolikkaan maitorahkapurkillisen. Anna turvota 30 min, ja paista 225 asteessa noin puoli tuntia.

Pannukakun paistuessa ehdin tehdä hillon Dansukkerin ohjeella:

250 g (n. 0,5 litraa) mansikoita
1 dl hillosokeria

Lisää osittain sulaneiden marjojen joukkoon hillosokeri ja sekoita. Kuumenna mikrossa täydellä teholla (800W) noin 6 minuuttia. Sekoita kerran kuumennuksen aikana. Kuumennus on valmis kun sokeri on kokonaan sulanut ja poreilee (näkyy vaahtona pinnalla). Jäähdytä noin 15 minuuttia ja purkita tai syö. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...