Joskus tulee yllättäviä vieraita tai pakkasessa ei ole mitään hyvää. Nämä muffinsit ovat sekä helppoja että nopeita tehdä. Aineiden kaapista ottamisesta menee valmiiden muffinsien maisteluun vain puolisen tuntia. Ohjeessa on alunperin 1,5 dl vehnäjauhoja, mutta korvaamalla osan vehnäjauhoista grahamjauholla ja leseillä saa taikinaan enemmän kuituja ja rakennetta.
Rouheammat muffinsit (12 kpl
muffinsipellille)
0,5 dl grahamjauhoja
0,75 dl vehnäjauhoja
1 rkl leseitä (kaura tai lesesekoitus)
2 tl leivinjauhoja
1,5 dl sokeria
50 g voita tai margariinia
1 dl maitoa
1 muna
2-3 dl marjoja
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita
joukkoon maito, muna ja sulatettu rasva, sekä lopuksi tuoreet tai
pakkasesta sulatetut marjat. Lusikoi muffinsipellin (rasvattuihin)
koloihin tai paperisiin leivosvuokiin ja paista 250 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes ovat
saaneet kauniin värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti