lauantai 3. syyskuuta 2011

Rouheammat marjamuffinsit


Joskus tulee yllättäviä vieraita tai pakkasessa ei ole mitään hyvää. Nämä muffinsit ovat sekä helppoja että nopeita tehdä. Aineiden kaapista ottamisesta menee valmiiden muffinsien maisteluun vain puolisen tuntia. Ohjeessa on alunperin 1,5 dl vehnäjauhoja, mutta korvaamalla osan vehnäjauhoista grahamjauholla ja leseillä saa taikinaan enemmän kuituja ja rakennetta.

Rouheammat muffinsit (12 kpl muffinsipellille)

0,5 dl grahamjauhoja
0,75 dl vehnäjauhoja
1 rkl leseitä (kaura tai lesesekoitus)
2 tl leivinjauhoja
1,5 dl sokeria
50 g voita tai margariinia
1 dl maitoa
1 muna
2-3 dl marjoja

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita joukkoon maito, muna ja sulatettu rasva, sekä lopuksi tuoreet tai pakkasesta sulatetut marjat. Lusikoi muffinsipellin (rasvattuihin) koloihin tai paperisiin leivosvuokiin ja paista 250 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes ovat saaneet kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...