Edellispäiväiselle falafelille piti keksiä uudet lisukkeet, joten päätin kokeilla pitaleipien tekemistä itse. Jostain syystä en ole niitäkään tehnyt ennen, joten olikin jo korkea aika. Lisäksi mieheke halusi iskender kebabia, joten pitaleiville tuli lisää käyttöä.
Pitaleivät (6 kpl)
1,5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
n. 4,5 dl vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja (itse käytin puolet ja puolet)
2 rkl öljyä
Lisää reilusti kädenlämpöiseen veteen suola, sokeri ja osaan jauhoista sekoitettu hiiva. Lisää jauhoja ja loppuvaiheessa öljy ja vaivaa taikinaa kunnes se ei enää tartu kulhoon. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Kohottamisen jälkeen vaivaa kuplat pois taikinasta. Jaa taikina kuuteen osaan, kauli ne ohuiksi pyörylöiksi ja paista heti 250 asteessa uunin toiseksi ylimmällä tasolla noin 5 minuuttia.
Kebabia varten kokeilin tehdä itse kastiketta, tässä kotikokki.netistä poimittu ohje:
1 prk tomaattipyrettä
0,5 dl chiliketsuppia
cokista tai vastaavaa
mustapippuria
chilijauhetta
ripaus suolaa
basilikaa
valkosipulia
Sekoita tomaattipyreen (pieni purkki, noin 0,5 dl) sekaan cokista tai vastaavaa limsaa sen verran, että kastikkeesta tulee notkeaa, mutta ei juoksevaa. Lisää mausteet ja ketsuppi. Kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvänmakuinen kastike, joka muistuttaa ulkonäöltäänkin kebab-paikoissa tarjottavaa. Toimi myös falafelin kanssa.
Kebabiin koottiin siis:
paistettua kebablihaa
pitaleipää noin 2 cm paloina
kebabkastiketta
maustamatonta jogurttia
jäävuorisalaattia
kurkkua
tomaattia
jalapenoja
Ja lämmitettyjen falafel-pyöryköiden lisäksi pitaleipiin myöskin salaattia, kurkkua, tomaattia, eilistä tsatsikia, jalapenoja ja kebabkastiketta.
Nyt alkaa kyllä olla kiintiö täynnä sekä falafelia että kebabia, joten huomiseksi kehitetään kyllä jotain muuta vaikka pari pullaa olisi vielä jäljellä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti