maanantai 6. kesäkuuta 2011

Leipäisä tomaattikeitto

Kun minulla kerran on taas mahdollisuus syödä töissä eväitä, aion tutustua lounaskeittojen ja -salaattien ihmeelliseen maailmaan. Eihän se vaadi kuin pientä viitseliäisyyttä ja helppo ja edullinen lounas on taattu taas pariksi päiväksi eteenpäin. Tänään söin eilisiä uuniperunoita lisukkeineen, ja seuraaviksi päiviksi syntyi helppo ja hyvänmakuinen tomaattikeitto:


Tomaattikeitto, 4 annosta


1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl öljyä
7 dl vettä
500 g paseerattua tomaattia
mausteita maun mukaan:
paprikaa, mustapippuria, basilikaa, suolaa, chiliä
1 tl sokeria
3-4 palaa paahtoleipää
50 g tuorejuustoa


Silppua sipuli ja hienonna valkosipulin kynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää vesi, paseerattu tomaatti ja mausteet, sekä paloiteltu leipä (itse jätin n. 1,5 x 1,5 cm kuutioiksi) ja keitä hiljaisella lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää tuorejuusto, sekoita joukkoon ja anna keiton kuumeta vielä muutama minuutti. Tarjoa tai anna jäähtyä ja laita rasiaan evääksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...