lauantai 4. elokuuta 2012

Paholaisen hillo

Aloitin säilöntäkauden tekemällä paholaisen hilloa Dansukkerin ohjeella. 
Jotta saat hillon säilymään kunnolla, pese ja kuumenna purkit huolellisesti ennen täyttöä.


Paholaisen hillo


800 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
400 g punaisia paprikoita
4–6 punaista chiliä
6–8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria


Kaada säilyketomaatit liemineen kasariin ja leikkaa saksilla neljään osaan.

Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia.

Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa.



Käytin 5 punaista chiliä ja 4 suurta tuoretta valkosipulinkynttä jotta tuosta ei tullut aivan valkosipulihilloa. Etikkana käytin väkiviinaetikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...