sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Lohitaskut tuorejuusto-katkaraputäytteellä

Pyhäinpäivänä oli hyvää aikaa kokkailla kun kaikki mahdolliset paikat olivat kiinni. Käytin tilaisuuden hyväkseni ja tein ruokaa hieman pidemmän kaavan mukaan. Vuorossa oli siis lohitaskuja, puikulaperunamuusia ja uunijuureksia. Lohitaskuissa paksu lohifilee on etu, sillä sen taskussa täyte pysyy paremmin kuin hoikemman.


Lohitaskut, 2:lle


250-300 g merilohifilettä (noin 10 cm levyinen pala filettä)
suolaa
sitruunapippuria
50 g tuorejuustoa (esim. valkosipuli tai yrtti)
50 g katkarapuja
mustapippuria
(aurajuustoa/suolaa)


Leikkaa lohifilee kahdeksi annospalaksi. Mausta lohi suolalla ja sitruunapippurilla. Leikkaa annospaloihin "tasku" eli leikkaa palan paksuimpaan kohtaan viilto melkein nahkaan asti, ei aivan fileen päihin asti. Eli hieman kuin tekisit medaljonkia, mutta älä leikkaa päihin asti. Levitä taskua hieman sormin jotta täyte on helpompi saada paikalleen. Sulata ja valuta jäiset katkaravut. Sekoita kipossa tuorejuusto, katkaravut, mustapippuri ja halutessasi hieman murennettua aurajuustoa tai suolaa. Täytä lohifileiden taskut tuorejuustotäytteellä ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.


Puikulaperunamuusi, 2:lle


300 g (6 kpl) puikulaperunoita
suolaa
50 g voita
1,5 dl maitoa


Kuori ja pilko perunat ja keitä suolalla maustetussa niukassa vedessä kypsäksi. Perunat hajoavat herkästi, joten varo kaataessasi keitinvettä pois. Lämmitä maito kattilassa kun perunat alkavat olla kypsiä. Kaada keitinvesi pois, lisää voi kattilaan ja ala muussata perunoita survimella tai  vatkaimella. Lisää maitoa pikkuhiljaa kunnes muussin rakenne on halutunlainen (itse pidän aika jähmeästä muusista). Mausta suolalla ja tarjoa esim. lohitaskun kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...