maanantai 21. marraskuuta 2011

Venäläinen klassikko: Kasvisborsh

Syksyn sateet ja pimenevät illat saavat ainakin minut kaipaamaan lohturuokaa, ja kauniin syvän punainen borsh kunnon smetananokareella rikastettuna on kyllä syysruokaa parhaimmillaan. Olen syönyt borshia kymmeniä kertoja, mutta en ollut aiemmin tehnyt sitä itse. Ensimmäisellä yrityksellä tuli onnistuminen, alla ohje:


Kasvisborsh, 4:lle


1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1/4 (250 g) kaalia
1 porkkana
2 keskikokoista punajuurta
2 rkl öljyä
1,2 l vettä
1 kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria
punaviinietikkaa
1 suolakurkku pilkottuna
persiljaa


tarjoiluun smetanaa ja persiljaa


Pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana. Suikaloi kaali ja raasta kuoritut punajuuret. Kuumenna ölju kattilassa ja lisää mukaan sipuli, valkosipuli, porkkana ja kaali. Pyörittele öljyssä kunnes kasvikset hieman pehmenevät. Kaada mukaan vesi, liemikuutio ja raastetut punajuuret. Lisää suola, pippuri ja ruokalusikallinen punaviinietikkaa. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä, itse annoin kiehua tunnin verran. Pilko suolakurkku pieniksi kuutioiksi, yritä saada mahdollisimman paljon lientä mukaan tuomaan etikkaisuutta keittoon. Lisää hienonnettu persilja. Maistele ja lisää makusi mukaan suolaa, pippuria ja punaviinietikkaa. Keitto saa olla hieman hapanta, sillä siihen lisättävä smetana pehmentää hapokkuutta huomattavasti. Tarjoa keitto smetananokareen ja tuoreen persiljan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...