keskiviikko 10. elokuuta 2011

Lohipihvit ja ohralisäke

Loma jatkuu vielä muutaman päivän ja se tarkoittaa sitä, että kokkailulle ja varsinkin sen suunnittelulle on vähän enemmän aikaa. Olen lukenut monen kokkailijan ohrakokeiluista, ja päätin nyt kokeilla itsekin. Lopputuloksesta tuli oikein onnistunut, ja ohran hieman tarttuva rakenne toi siihen mukavaa risottomaista tuntumaa ilman juustoakin. Lisukkeena ilman jauhoja tehtävät lohipihvit, jotka pysyvät varovaisella käsittelyllä kasassakin, mutta reilusti lohinen maku korvaa hankalahkon rakenteen. Pihvien ja lisukkeen mausteita voisi soveltaa loputtomiin, meillä tehtiin tänään chilipainotteisesti.

Ostin meille rikottuja ohrasuurimoita, sillä ne valmistuvat kokonaisia nopeammin. Kokonaisten suurimoiden 35 minuutin keittoaika on niin pitkä, että harvoin on arkisin aikaa odottaa kattilan ääressä noin pitkään. 

Ohralisuke
1 l kasvislientä
2,5 dl esikypsennettyjä ohrasuurimoita (meillä oli rikottuja)
1 rkl öljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
chilijauhetta
paprikajauhetta
25 g voita

Kiehauta kattilassa kasvisliemi ja lisää ohrasuurimot. Keitä kypsäksi ohjeen mukaan. Itse nostin kannen pois kattilan päältä noin 20 minuutin jälkeen jotta lientä ei jäänyt liikaa. Malttavampi kokki voi jättää ohran kansi kiinni, ilman lämpöä imemään nesteet noin 10 minuutiksi. Ohra saa jäädä selkeästi kosteaksi, jotta lisuke on risottomaisen kosteaa.
Kuullota sipulia öljyssä pari minuuttia. Lisää valkosipuli, chili ja paprika. Sekoittele jotta mausteet kuumenevat ja tarttuvat sipuleihin. Lisää keitetty ohra ja sekoita hyvin. Lisää nokare voita, sekoita ja maista. Tarjoa lisäkkeenä.

Lohipihvit (6 kpl)

450 g lohta
0,5 sipulia
1 muna
suolaa
mustapippuria
makeaa chilikastiketta
3 lehteä tuoretta basilikaa

Pilko lohi pieniksi paloiksi ja silppua sipuli. Silppua basilika. Kaada lohi ja sipuli kulhoon ja lisää mausteet ja muna. Muotoile käsin pihvejä ja paista voissa mielellään lettupannussa, myös tavallisessa pannussa onnistuu mutta kääntämisen kanssa kannattaa olla varovainen jotta pihvit eivät hajoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...