lauantai 13. elokuuta 2011

Pastaa ja tomaattikastiketta


Arkiklassikko: Pastaa ja tomaattikastiketta

Joskus vaan ei jaksaisi lähteä kauppaan, pakastimessa ei ole mitään valmista ruokaa ja verensokerin laskusta kertova kiukku alkaa vaania nurkan takana. Silloin meillä tarkastetaan kuiva-ainekaappi: pastaa löytyy jossain muodossa aina, ja harvassa ovat ne kerrat kun meiltä ei löydy tomaattimurskaa. Niillä pääsee jo pitkälle tämän arki-illan pelastajan valmistuksessa. Sipulia meiltä löytyy myös aina, samoin parmesania tai vastaavaa juustoa pakkasesta. Ruokaisuutta kastikkeeseen voi lisätä broilerilla tai purkkitonnikalalla. Kastikkeen voi tehdä myös paseeratusta tomaatista, josta tulee todella kaunis rakenne ja väri.

Nopea tomaattikastike pastalle

1 tlk (500g) tomaattimurskaa
0,5 sipulia
2 valkosipulin kynttä
basilikaa tuoreena tai kuivattuna
mustapippuria
suolaa
1 rkl tomaattipyrettä tai ketsuppia
oliiviöljyä

Lisäksi pastaa ohjeen mukaan keitettynä. Jos käytät tuorepastaa, odota hieman ennen kuin laitat veden kiehumaan jotta kastike ehtii keittyä vähän aikaa.

Silppua sipuli ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipuli öljyssä kuultavaksi ja lisää valkosipuli. Pyörittele hetken aikaa pannussa ja lisää tomaattimurska. Pienennä lieden tehoa ja anna keittyä kokoon sen aikaa kun laitat pastaveden kiehumaan. Lisää tomaattipyre tai ketsuppi, mustapippuri, suola ja kuivattu tai tuore ja hienonnettu basilika. Anna keittyä hiljaisella teholla kansi hieman raollaan kunnes pasta on kypsää. Tarkasta maku ja tarjoa pastan ja pastajuuston kera.
Jos käytät broileria, ruskista se sipulien kanssa ja pintamausta paistettaessa. Tonnikalan voi lisätä yhtäaikaa tomaattipyreen ja mausteiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...