lauantai 8. lokakuuta 2011

Brasilialainen katkarapu-lohipata

Pippurimyllyn Sanna oli tehnyt aivan ihanan näköistä katkarapupataa. Pitihän sitä kokeilla itsekin, toki pientä versiointia tehden. Alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna korvasin osan katkaravuista lohikuutioilla ja käytin kokonaisten purkkitomaattien sijaan paseerattua tomaattia, joka on ihanan samettista jo valmiiksi. Lisänä täysjyväriisiä.


Brasilialainen katkarapu-lohipata, 4:lle


200 g katkarapuja
250 g lohta kuutioituna
suolaa ja mustapippuria
3 valkosipulin kynttä
0,5 dl sitruunan mehua
1 sipuli
1 punainen paprika
1/2 tl cayennea
1 tlk paseerattua tomaattia
2 dl kookosmaitoa
0,5 dl tuoretta korianteria


Sulata ja valuta katkaravut ja pilko lohifilee kuutioiksi. Sekoita kulhossa katkaravut, lohi, suola ja mustapippuri, hienonnettu valkosipuli ja sitruunan mehu ja laita marinoitumaan vähintään 20 minuutiksi jääkaappiin.
Kuumenna kattilassa noin ruokalusikallinen oliiviöljyä ja freesaa (paista mutta älä ruskista) sipuli ja kuutioitu paprika pehmeiksi. Lisää joukkoon cayennepippuri, hyppysellinen silputtua korianteria sekä suolaa. Lisää paseerattu tomaatti mukaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia ja lisää kookosmaito ja anna kiehua kasaan noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon lohipalat ja katkaravut sekä silputtua korianteria. Itse nostelin kalojen mausteliemenkin keitokseen mukaan. Anna olla levyllä kunnes kiehahtaa, mutta älä keitä jotta katkaravuista ei tule sitkeitä. Pienehköt lohikuutiot kypsyvät kyllä kastikkeen kuumetessa. Itse lisäsin kastikkeeseen vielä 1,5 tl sokeria ja pienen ripauksen chiliä aivan loppuvaiheessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...