tiistai 4. lokakuuta 2011

Korvapuustit

Sain nauttia kerrankin töistä lenkin kautta kotiin tultuani valmiista ruuasta, kiitokset jäsen T:lle. Intouduin siis itse puustipäivän kunniaksi tekemään itsekin korvapuusteja. Muutama meni toki heti lämpimäisenä, mutta säästyneitä on näppärää ottaa pakkasesta vierasvaraksi. Teen usein taikinan tuplana, mutta tänään riitti tuo pienempikin annos.


Pullataikina, noin 16 puustia


2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 muna
0,75 tl suolaa
0,75 dl sokeria
1 tl kaardemummaa
6-8 dl vehnäjauhoja
50 g voita


Täyte


30 g voita
0,5 dl sokeria
2 rkl fariinisokeria
kanelia


Kananmuna voiteluun


Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivahiiva osaan vehnäjauhoista (n. 2 dl) ja sekoita ne lämpimän maidon sekaan. Vatkaa mukaan muna, suola, sokeri ja kaardemumma. Ala lisätä jauhoja puuhaarukalla sekoittaen ja vaivaa lopuksi käsin kunnes taikina on pehmeää ja irtoaa astiasta. Varo lisäämästä liikaa jauhoja jottei taikinasta tule paistettaessa kovaa. Lisää huoneenlämpöinen voi taikinaan käsin vaivaten ja laita taikina kohoamaan. Kohota 30-60 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. 
Vaivaa kohonnutta taikinaa jauhotetulla pöydällä ja kauli suureksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Voitele levy kauttaaltaan ja ripottele päälle sokerit ja kaneli. Rullaa taikina pitkää sivua pitkin ja leikkaa vinottain puusteiksi. Laita puustit kohoamaan pellille, muista kohoamisvara. Anna kohota uudelleen 20 minuuttia, voitele munalla ja paista 225 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...