maanantai 3. lokakuuta 2011

Silakkapihvit ja perunamuussi

Pienen hiljaiselon jälkeen olen täällä taas. Bloggaamattomuuteen on syynä yksinkertaisesti se, että ei ole ollut mitään julkaistavaa: olen tehnyt vain joko jo täällä olevia ruokia tai sitten jotain pikaisia kehitelmiä, joita en kehtaa julkaista. Pientä kiirettä on siis ollut ilmassa. Tänään meillä syötiin silakkapihvejä. Jostain syystä lapsuudesta oli jäänyt jotain pientä inhoa silakkaa kohtaan, mutta tuo mainio kotimainen kalahan on helppoa ja hyvänmakuista.


Silakkapihvit, kahdelle
300 g silakkafileitä
suolaa
tilliä
valkopippuria
1 dl ruisjauhoja


Levitä puolet silakkafileistä lautaselle tai leivinpaperin päälle nahka alaspäin. Ripottele päälle suolaa, valkopippuria ja tillisilppua. Laita toinen puoli fileistä ensimmäisen päälle niin, että nahat ovat ulospäin ja fileet vastakkain. Ripottele päälle suolaa. Siivilöi yhdistettyjen fileiden päälle ruisjauhoja, käännä ympäri ja ripottele jauhoja toisellekin puolelle. Paista voissa pannulla muutama minuutti puoleltaan.


Perunamuussi, kahdelle
6 jauhoista perunaa
suolaa
50 g voita
1,5 dl maitoa


Kuori ja pilko perunat. Laita kattilaan ja kaada vettä sen verran että perunat juuri peittyvät. Ripauta päälle suolaa ja keitä kypsäksi, noin 10 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä, kaada keitinvesi pois ja lisää voi. Lisää pikkuhiljaa maitoa ja survo perunat mieleiseksesi muussiksi. Mausta suolalla ja tarjoa silakkapihvien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...