sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Broileripyörykät tomaattikastikkeessa ja spagettia

Sain reilu viikko sitten oikein vuosisadan flunssan, joka vei tämän neidin sängyn pohjalle melkein viikoksi. Nyt on tauti helpottanut ja sateiset syyspäivät houkuttelevat taas tekemään hieman täyteläisempää ruokaa. Tänään kokeiluun päätyi Sara La Fountainin Passion For Food -kirjan Love Pasta, josta korvasin jauhelihan broilerin jauhelihalla. Kastikkeesta tulee ihanan täyteläinen ja sitä voisi tarjota pastan kanssa ihan sellaisenaan. Alkuperäisessä ohjeessa oli 1,5 dl punaviiniä, jonka korvasin noin teelusikallisella punaviinietikkaa. En viitsinyt avata sunnuntai-iltana punaviinipulloa turhaan jääkaappiin, onhan se hyvän viinin haaskausta antaa sen etikoitua juomattomana.


Spagettia ja broileripyöryköitä tomaattikastikkeessa


Broileripyörykät


400 g broilerin jauhelihaa
1 muna
2 valkosipulin kynttä
1,5 tl vehnäjauhoja
0,5 sipulia
kuivattua oreganoa
suolaa
mustapippuria
valkopippuria


Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Sekoita kaikki ainekset kunnolla kulhossa ja muotoile taikinasta pyöryköitä. Paista pyöryköihin kaunis pinta pannulla tilkassa öljyä ja nosta pyörykät sivuun.


Kastike


2 rkl oliiviöljyä
0,5 sipulia
1 prk tomaattimurskaa (voit valita mautettua makusi mukaan)
3 rkl (pikkupurkki) tomaattipyrettä
1,5 tl kuivattua oreganoa
1 tuore tomaatti kuutioituna
1 tl punaviinietikkaa


Kuullota silputtua sipulia öljyssä. Lisää muut ainekset ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää pyörykät mukaan ja anna hautua kypsäksi, noin 10 minuuttia. Tarjoa valitsemasi pastan kanssa ja raasta pinnalle parmesania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...