keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Tonnikalalasagne

Tänään meillä oli ruokana tonnikalalasagnea: Se on kompromissi liha- ja kasvislasagnejen (näinkö se taipuu...?) välillä, jota molemmat voivat syödä hyvällä ruokahalulla. Tällä kertaa jemmasin mukaan kyllä porkkanaraastetta, mutta hyvin upposi T:henkin kun vain unohti kertoa etukäteen... Tähän saatiin upotettua myös ihan kiitettävästi vielä reilusti jäljellä olevaa parmesan-palaa. Tonnikalalasagne, ainakin tällä ohjeella on melkoisen leviävää tavaraa, joten kovin edustavaa kuvaa siitä ei tullut. Makuhan ratkaisee ;)

Tonnikalalasagne, 6:lle

Tonnikalakastike:
1,5 sipulia
2 reilua valkosipulin kynttä
1 porkkana
2 tlk tonnikalaa vedessä
2 tlk tomaattimurskaa (meillä toinen chilillä maustettua)
suolaa
mustapippuria
paprikaa
öljyä paistamiseen

Juustokastike:
50 g voita
0,5 dl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
1,5 dl juustoraastetta (sekaisin pizzajuustoa ja parmesania)
suolaa

Lasagnelevyjä (täysjyvä)
1,5 dl juustoraastetta pinnalle

Silppua sipuli ja valkosipuli ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Kuumenna pannulla hieman öljyä ja pyörittele sipulia siinä hetki. Lisää tonnikala, valkosipuli ja porkkanaraaste sekä mausteet ja kääntele hetki pannulla. Lisää tomaattimurska ja kuumenna, tarkasta maku ja käännä levy pois ja jätä odottamaan lasagnen kokoamista.

Laita voi kattilaan ja mittaa valmiiksi jauho ja maito. Sulata voi keskilämmöllä ja sekoita mukaan vehnäjauhot. Sekoita jauhot ja voi tasaiseksi ja kaada sekaan maito. Jatka sekoittamista kunnes voi-jauhoseos on sekoittunut maitoon ja jatka sekoittelemista rauhallisesti kunnes kastike alkaa saostua ja kiehahtaa. Käännä levy pois päältä ja sekoita mukaan juustoraaste ja suola.

Kokoa lasagne vuokaan: pohjalle tonnikalaa, sitten juustokastiketta ja lasagnelevyjä, sitten taas tonnikalaa... Jatka kunnes kastikkeet ovat vähissä. Lopeta juustokastikkeeseen ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...