sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Ahventäytteiset tortillat

Ostin jokin aika sitten Sara la Fountainin Passion for Food -kirjan sen ihanan ulkonäön perusteella. Ilokseni huomasin että ohjeissakaan ei ole valittamista: hauska idea kerätä ohjeet kuukausien mukaan, ja ne ovat monipuolisia, salaateista leivonnaisiin ja jouluruokiin. Tänään kokeiluun päätyi kalataco-ohje, josta käytin todella mielenkiintoisen idean leivittää kalan tacomausteella. Ahvenet kypsyvät nopeasti, ja valmiin salsan kanssa tämä ruoka valmistuu parissakymmenessä minuutissa. Vielä kun saisi itse pyydettyjä kaloja :)


Ahventäytteiset tortillat, 3:lle


Ahvenet
250 g ahvenfileitä
1 dl korppujauhoja
1 pss tacomausteseosta (35-40 g)
2 kananmunaa
2 rkl öljyä paistamiseen


Avocadotahna
1 avokado
3 tippaa tabascoa
1 rkl limemehua


jääsalaattia
tomaattisalsaa
kermaviiliä
tortillakuoria


Tee avokadoista sosetta ja sekoita siihen tabasco ja limemehu.
Poista ahvenista ruodot tekemällä V:n muotoinen viilto fileeseen (tunnustele, mihin asti ruodot jatkuvat fileen keskilinjassa ja ulota viilto sinne asti). Leikkaa fileet 3-6:een palaan koosta riippuen. Riko kananmuna kulhoon ja sekoita rakenne rikki. Sekoita toisessa kulhossa korppujauho ja tacomauste. Pyöritä kalapalat ensin munassa ja sitten maustesekoituksessa, ja paista öljyssä pannulla pari minuuttia puoleltaan.
Lämmitä tortillakuoret ja sivele ne avocadotahnalla. Kokoa kuoreen salaattia, salsaa, kermaviiliä ja ahvenpaloja. Rullaa ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...