torstai 14. heinäkuuta 2011

Chili sin carne

Sisuuntuneena vielä kasvispyörykkäkatastrofista päätin nyt päästä kasviskokkauspeloistani eroon. Söin varsinkin yksin asuessani varsin paljon kasvisruokaa, mutta pari ruokaa on jäänyt epäonnistumisten seurauksena kummittelemaan takaraivoon. Chili sin carne/Chili con soya on yksi niistä. Ei siis muuta kuin härkää sarvista ja hommiin, ja siitä tuli todella hyvää! Mörkö on siis voitettu. Ohje on sovellettu Sara La Fountainin Passion for Food -kirjan ohjeesta.


Chili sin carne, 4:lle


4 dl vettä
2 dl tummaa soijarouhetta
1 rkl soijakastiketta
1 tl paprikajauhetta
ripaus suolaa
1 sipuli
2 reilua valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 tuore punainen chili
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
1 rkl tomaattipyreetä
2 rkl sokeria
1 dl punaviiniä
500 g tomaattimurskaa
1 prk kidneypapuja (itse laitoin 1/2 dl valkoisia papuja)
1 rkl jauhettua juustokuminaa
paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
tabascoa
(1 rkl BBQ-kastiketta)


creme fraichea tarjoiluun


Laita vesi, soijarouhe, soijakastike, paprika ja suola kattilaan. Keitä, kunnes neste on imeytynyt rouheeseen. Lisää oliiviöljy, hienoksi pilkotut sipuli ja valkosipuli ja kääntele pannulla muutama minuutti kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää hienonnettu chili, kuutioidut paprikat, tomaattipyree ja sokeri, sekoita ja anna hautua muutama minuutti. Sekoita mukaan punaviini ja tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Lisää lopuksi pavut ja mausta. Maistele ja laita mausteita makusi mukaan. Tarjoa riisin kera ja lisää päälle nokare creme fraichea. 


En itse ole suuri purkkipapujen ystävä, mutta olisin kyllä voinut laittaa valkoisia papuja reilumminkin mukaan. Punaviinista tulee lisättäessä aika voimakas aromi, mutta se kyllä tasaantuu keittäessä. Halusin saada chiliin hieman savun makua ja lisäsin savuaromista bbq-kastiketta, Saran alkuperäisessä ohjeessa ollut 1 rkl chipotle tabascoa toimisi varmasti samoin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...