perjantai 29. heinäkuuta 2011

Paistettu kuha, kesäperunat ja valkoviinikastike

Stockmann ilahdutti kuhatarjouksella, joten loma alkoi kalaruuan merkeissä. Marssin samalla reissulla Alkoon ja pyysin suositteluja valkoviinistä, joka käy sekä kalan kanssa että kastikkeeseen. Mukaan tarttui italialainen Cantina di Custoza Pinot Grigio, noin 9€.

Valkoviinikastikkeesta tuli vähän sovellettu, sillä vielä kaupassa ollessani minulle ei ollut ihan selvää, mitä tarjoan kuhan kanssa. Alkuperäisessä ohjeessa ollut shalottisipuli tuli korvattua yhdellä tavallisella ja 2 rkl viinietikkaa (oletan, että ohjeessa tarkoitetaan valkoista) 1 teelusikallisella punaviinietikkaa, mikä ei riittänyt tuomaan hapokkuutta kastikkeeseen. Ihan hyvää siitä tuli silti, ainakin jäsen T tuntui olevan kovin tyytyväinen.

Paistettu kuha, kesäperunat ja valkoviinikastike

Valkoviinikastike

2 salottisipulia
2 rkl öljyä
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl viinietikkaa
1 dl vettä
2 dl (kuohu)kermaa
100 g voita
valkopippuria ja suolaa

Kuullota silputut sipulit öljyssä. Lisää viini, viinietikka ja vesi. Keitä lientä kokoon, kunnes siitä on jäljellä noin puolet. Lisää kerma ja kiehauta. Siivilöi kastike ja keitä sitä kunnes se on sakeaa (noin 5 minuuttia). Vatkaa voi kuutioina kastikkeen sekaan ja mausta suolalla ja valkopippurilla.

Kesäperunat

Kiehauta vesi kattilassa, mausta suolalla ja lisää hyvin pestyt perunat (8 pienehköä perunaa). Keitä kypsäksi. Itselläni ajoitus vähän heitti ja perunat kypsyivät liian aikaisin. Kaadoin veden pois ja laitoin kannen päälle ja perunat odottamaan. Juuri ennen tarjoilua laitoin joukkoon nokareen voita ja levyn hetkeksi päälle ja ravistelin perunat voin kanssa kuumiksi.

Paistettu kuha

300 g kuhafilettä
suolaa
sitruunapippuria
vehnäjauhoja
voita paistamiseen

Nypi kuhasta ruodot ja pilko se annospaloiksi. Mausta suolalla (saa laittaa aika reilusti, itse jouduin lisäämään vielä maistettuani) ja sitruunapippurilla ja ripottele vähän vehnäjauhoa pintaan. Paista voissa pannulla muutama minuutti puoleltaan, fileen paksuudesta riippuen.

Tässä ruuassa täytyy jo tarkkailla hieman ajoitusta. Kannattaa aloittaa valkoviinikastikkeesta, ja kun ensimmäinen kokoonkeittäminen alkaa, laittaa perunoiden vesi kiehumaan. Kuhat voikin sitten paistaa kun alkaa olla aika vatkata voi kastikkeeseen ja perunoita on keitetty vajaa kymmenen minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...