keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Raparperi-valkosuklaamuffinsit

Heinäkuun kunniaksi kävin tänään lääkärissä toteamassa sekä korva- että poskiontelotulehduksen. Ei siis lenkkeillyä, joten voin täyttää jo muutaman päivän vaivanneen muffinsinhimoni. Kesäisesti vuorossa oli siis raparperi-valkosuklaamuffinseja. Eivät todellakaan kauneimpia, mitä olen tehnyt, mutta aivan mahtavan makuisia. Ulkonäköön olisi voinut varmasti vaikuttaa tiputtamalla raparperin mufinssien keskelle ja lisäämällä taikinaa päälle. Muffinsipellillä ohjeesta tulee 12 kpl, paperimuotteihin pari enemmän.

Raparperi-valkosuklaamuffinsit, 12 kpl

1 dl raparperia paloina
1 dl vettä
0,5 dl hillosokeria
2 rkl sokeria

Keitä raparperipaloja vedessä ja hillosokerissa kunnes ne pehmenevät. Jäähdytä ja mausta makusi mukaan sokerilla.

100 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1 dl maustamatonta jogurttia
0,75 dl valkosuklaata murennettuna

Vatkaa pehmennyt rasva ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munat reippaasti sekoittaen rasva-sokerivaahtoon.Lisää loput aineet taikinaan ja sekoita. Annostele taikina paperisiin muffinsivuokiin tai voidellun muffinsipellin kuoppiin. Lisää myös raparperi. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia kunnes muffinsit ovat saaneet kauniin värin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...