torstai 7. heinäkuuta 2011

Kananugetit

Ystäväni kehui tehneensä itse kananugetteja, ja nälkäisenä kaupassa käydessäni en voinut vastustaa kiusausta. Lisukkeeksi tein kermaviilipohjaista dippiä ja jalapeno popperseja suoraan pakastealtaasta. Näissä on ainakin kanaa, toisin kuin kaupan nugeteissa ja mausteita voi laittaa oman maun mukaan.


Kananugetit


4 broilerifileetä
3 rkl makeaa chilikastiketta
1 rkl soijaa
1 tl paprikaa
2 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl korppujauhoja
suolaa
paprikaa


öljyä paistamiseen


Leikkaa broilerifileet reilunkokoisiksi paloiksi, noin 8 palaa/file. Laita fileet astiaan ja sekoita mukaan makea chilikastike, soija ja paprikajauhe. Anna maustua puolisen tuntia. Laita yhdelle lautaselle vehnäjauho ja suola, riko kananmunien rakenne ja laita ne syvälle lautaselle, ja kolmannelle lautaselle korppujauhot ja paprikajauhe. Pyöräytä kanat ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa. Laita odottamaan paistamista. Kuumenna reilu kerros öljyä kasarissa ja paista kanat molemmin puolin pienissä erissä. Huolehdi, että öljy on riittävän kuumaa mutta ei ala savuttaa. Riittävän kuuma öljy poreilee reilusti kanojen ympärillä ja kuorrutus saa parissa-kolmessa minuutissa kauniin värin. 
Tarjoa dipin tai muun kastikkeen kera ja lisukkeena salaattia tai ranskalaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...